Sportosteopathie

Bij VIEF osteopathie staan we voor een wetenschappelijk onderbouwde aanpak met een nuchtere analyse en gerichte behandelingen. We combineren onze kennis van het menselijk lichaam met praktische, to-the-point oplossingen om je snel en effectief te helpen herstellen.

Osteopathie

Sportosteopathie speelt door zijn holistische visie op blessures en klachten een belangrijke rol binnen VIEF.
Hierbij wordt het lichaam als één geheel bekeken, met aandacht voor hoe verschillende structuren samenwerken en op elkaar inwerken.

Sportosteopathie is een waardevolle aanvulling op (fysische) geneeskunde, vooral wanneer de oorzaak van de klacht niet direct zichtbaar is op beeldvorming, maar functioneel iets misloopt.
Dankzij deze specifieke benadering kan een sportosteopaat nieuwe inzichten bieden bij hardnekkige klachten en daarmee ook de kinesitherapeuten adviseren.

Waar nodig wordt er een op maat gemaakt oefen-, voedings- of adviesschema opgesteld om sporters optimaal te begeleiden

De therapie kan op zichzelf staan of kaderen binnen een totaalaanpak met de andere zorgverleners.

Tijdens een osteopathie sessie ligt de focus op manuele behandeling. De doorbloeding en mobiliteit van fasciale/osseuse weefsels wordt gestimuleerd via zachte manuele technieken en/of manipulaties. Deze technieken zullen zorgen voor toename in beweeglijkheid en vermindering van de pijn. Zo kan de patiënt nadien zijn belastbaarheid verder opbouwen en naar een volgende stap in zijn herstel evolueren.

Werkwijze

Contacteer Ruben via 0497/82 56 70

Saar Nevejans

Sport Kinesitherapie – Dry needling – Blessure preventie – Ostheopathie

Ik studeerde in 2011 af aan de universiteit van Gent als kinesitherapeut met specialisatie sportrevalidatie. Vanuit mijn jarenlange ervaring in de sportwereld als kinesitherapeut van het vrouwenwielerteam Sport Vlaanderen en bij de Red Flames de nationale vrouwen voetbalploeg kwam de interesse om me verder te verdiepen in de blessurepreventie, prestatiebevordering en het natuurlijke recuperatievermogen van het lichaam. 

Ik ging ook Osteopathie studeren om nog holistischer te kunnen nadenken over sportblessures. Ik rondde deze opleiding af in 2020. Beide vaardigheden laten me toe samen met de patiënt op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht en van daaruit het behandelplan te starten. 

“Ik ben ervan overtuigd dat er geen standaard behandelplan bestaat voor hetzelfde klachtenpatroon. Iedere patiënt moet individueel bekeken worden naargelang zijn/haar nood. Het is dan ook mijn stokpaardje kwalitatieve zorg te bieden op maat van de patiënt.” 

Mede vanuit deze overtuiging is het belangrijk steeds op de hoogte te zijn van nieuwe inzichten in de gezondheidszorg. Daarom blijf ik ook levenslang leren!

Beschikbaar vanaf 15 november.