Kinesitherapie

Kinesitherapie is een dynamische therapievorm die zich richt op het verbeteren van de functionaliteit van het lichaam. We maken gebruik van een toolbox aan technieken om pijn te verlichten, herstel te bevorderen en sportprestaties te optimaliseren.

Onze tools

Tijdens de intake sessie van een uur neemt de kinesitherapeut uitgebreid de tijd om je beter te leren kennen. Hij of zij voert een grondig onderzoek uit, inclusief een functionele screening gericht op je sport. Op basis van deze resultaten wordt er een gepersonaliseerd plan van aanpak opgesteld. De kinesitherapeut biedt je inzicht in je klacht, zodat je begrijpt waar de verbeterpunten liggen en gemotiveerd aan de slag kunt gaan.

We voorzien je van de nodige tools om je revalidatie zelf in handen te nemen, onder andere via een op maat gemaakt oefenprogramma op onze app. Waar nodig wordt dit programma aangevuld met manuele therapie.

In je traject word je continu begeleid door twee therapeuten die hun inzichten en aanpak op elkaar afstemmen. Tijdens de eerste sessie bepaalt je behandelende therapeut met wie hij je zal opvolgen, afhankelijk van de locatie van je letsel, het type blessure en de sport die je beoefent.

Onze intentie is dat je aan het einde van je revalidatietraject sterker terugkomt dan voor je blessure, zodat je met volle overtuiging je sportieve doelen kunt nastreven

We reiken je de tools aan om je revalidatie zelf in handen te nemen. Waar nodig wordt dit programma ondersteund door manuele therapie.

Werkwijze

Contacteer Ruben via 0497/82 56 70

Saar Nevejans

Sport Kinesitherapie – Dry needling – Blessure preventie – Ostheopathie

Ik studeerde in 2011 af aan de universiteit van Gent als kinesitherapeut met specialisatie sportrevalidatie. Vanuit mijn jarenlange ervaring in de sportwereld als kinesitherapeut van het vrouwenwielerteam Sport Vlaanderen en bij de Red Flames de nationale vrouwen voetbalploeg kwam de interesse om me verder te verdiepen in de blessurepreventie, prestatiebevordering en het natuurlijke recuperatievermogen van het lichaam. 

Ik ging ook Osteopathie studeren om nog holistischer te kunnen nadenken over sportblessures. Ik rondde deze opleiding af in 2020. Beide vaardigheden laten me toe samen met de patiënt op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht en van daaruit het behandelplan te starten. 

“Ik ben ervan overtuigd dat er geen standaard behandelplan bestaat voor hetzelfde klachtenpatroon. Iedere patiënt moet individueel bekeken worden naargelang zijn/haar nood. Het is dan ook mijn stokpaardje kwalitatieve zorg te bieden op maat van de patiënt.” 

Mede vanuit deze overtuiging is het belangrijk steeds op de hoogte te zijn van nieuwe inzichten in de gezondheidszorg. Daarom blijf ik ook levenslang leren!

Beschikbaar vanaf 15 november.